×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 719.

Krajowa Izba Lekarsko - Weterynaryjna umieściła komunikat:

KOMUNIKAT

Mając na uwadze nowelizację ustawy z dnia 14 grudnia 2012 r. (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 922 z późn. zm.) o odpadach, a dokładnie brzmienie art. 50 ust. 1 pkt 5 lit e tej ustawy, przypominamy, że podmioty prowadzące zakłady lecznicze dla zwierząt, będące wytwórcami odpadów obowiązanymi do prowadzenia ewidencji odpadów, są zobowiązane do złożenia, w terminie do 24 lipca 2018 r., wniosku o wpis do rejestru podmiotów wprowadzających produkty, produkty w opakowaniach i gospodarujących odpadami (jest to integralna część Bazy danych o produktach i opakowaniach oraz o gospodarce odpadami (BDO)), prowadzonego przez marszałka województwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę podmiotu

Eville and Jones to największa firma w Europie, współpracująca z rządem brytyjskim i zatrudniająca personel weterynaryjny, który sprawuje nadzór nad bezpieczeństwem żywności w Wielkiej Brytanii.

 

Wiecej informacji: eandj.co.uk/recruitment
To apply, please send CV to Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z naszego spotkania integracyjnego w Gorzycy, które odbyło się w dniach 16-17.06.2018 r.

Fotorelacja dostępna w galerii KLIK

Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie,
Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego

ogłasza nabór na 11 edycję studiów podyplomowych

Higiena zwierząt rzeźnych

i żywności pochodzenia zwierzęcego

Termin składania dokumentów: od 1 października 2018 r. do 15 stycznia 2019 r.

Ukończenie studiów uprawnia lekarzy weterynarii do zdawania egzaminu specjalizacyjnego celem uzyskania tytułu specjalisty w dziedzinie nr 15 higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego.

Słuchacze studiów muszą opanować wiedzę i praktycznie się nią posługiwać w zakresie: wymogów higieniczno-sanitarnych w hodowli zwierząt rzeźnych i bydła mlecznego, higieny pozyskiwania mleka w gospodarstwach rolnych, zasad transportu zwierząt, wymogów technicznych i sanitarnych odnośnie rzeźni i zakładów produkujących żywność zwierzęcego pochodzenia, badania zwierząt rzeźnych i mięsa, zasad technologii żywności pochodzenia zwierzęcego, systemów zapewniania jakości zdrowotnej (normy ISO, HACCP i inne) oraz umiejętności wykorzystania tych systemów w nadzorze nad jakością zdrowotną żywności, zasad audytu systemów zabezpieczenia jakości zdrowotnej i umiejętności korzystania z tych systemów w nadzorze nad jakością zdrowotną żywności, postępowania administracyjnego, znajomości prawa żywnościowego; umiejętności korzystania z technik komputerowych w dokumentowaniu, sprawozdawczości.

 

 

Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie,

Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego

ogłasza nabór na IV edycję studiów podyplomowych

„CHOROBY ZWIERZĄT NIEUDOMOWIONYCH”

 

Ukończenie studiów uprawnia lekarzy weterynarii do zdawania egzaminu specjalizacyjnego celem uzyskania tytułu specjalisty w dziedzinie chorób zwierząt nieudomowionych.

 

W programie m.in.:

  • praktyczne zajęcia w ogrodach zoologicznych, fermach zwierząt nieudomowionych, ośrodkach hodowli żubrów, warsztaty z zakresu chirurgii i lecznictwa zwierząt egzotycznych

Kierownik studiów: dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW w Warszawie

Czas trwania studiów: 4 semestry

Wymagania wobec kandydatów:

  • prawo wykonywania zawodu lekarza weterynarii,
  • co najmniej dwuletni staż pracy w zawodzie lekarza weterynarii